Winkelcentra

Winkelcentra

brandveiligheid
Delen

Winkelcentra

Van veel bestaande winkelcentra, waarvoor wij de voorinspecties uitvoeren, blijkt dat de bouwkundige, installatietechnische en/of organisatorische maatregelen niet op orde zijn.
Ons publiek stelt steeds meer eisen aan veiligheid en ook de overheid stelt hieraan scherpe eisen en handhaaft dit. Op elke veiligheidsinstallatie is een veiligheidscertificaat verplicht. Elke veiligheidsinstallatie, of het nu een brandmeld-, ontruimingsalarm-, sprinkler of rookwarmte afvoer installatie betreft, alle installaties dienen goedgekeurd te zijn door een onafhankelijk erkend inspectiebureau. Dit inspectiebureau geeft na keuring een rapportage van hun bevindingen van en een certificaat als de installatie voldoet. Voldoet de installatie niet dan staat in de rapportage waar het aan schort.

De winkelier of beheerder van een winkelcentrum is verantwoordelijk voor de veiligheid. Indien er geen certificaat van de veiligheidsinstallaties kan worden overlegd, kan de gemeente sancties opleggen.

Vooral bij renovaties en herontwikkelingsprojecten blijkt dat de brandveiligheid vaak te wensen over laat. Met onze adviezen dragen wij passende oplossingen aan, waar onze relaties de doelstellingen van hun projecten in terugvinden.

Ook interessant:

 

 

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>