Blussystemen

Sprinklerinstallatie

Brandblussystemen lopen uiteen van blusgas, blusaerosol, sprinkler, schuimblus en watermist.

Welk brandblussysteem pas je toe bij welk type bouwwerk, risico en/of het gebruik van het bouwwerk?

Het meest bekende brandblussysteem is natuurlijk de sprinkler.

Een sprinklerinstallatie is een vastopgestelde brandblusinstallatie (VBB) die een brand detecteert en deze beheersbaar houdt. Sprinklerinstallaties worden veelal ingezet als gelijkwaardige oplossingen voor grotere brandcompartimenten. Afhankelijk van het type uitvoering van de sprinklerinstallatie kan deze een brand blussen en kan deze dienen als gelijkwaardigheid voor langere loopafstanden en het beschermen van constructies.

Voor een sprinklerinstallatie dient een technisch ontwerpdocument; het UitgangspuntenDocument (UpD) opgesteld te worden. Voorheen werd dit document ook wel Programma van Eisen (PvE) genoemd. In het UpD worden alle ontwerp uitgangspunten van de installatie beschreven. Hierin wordt onder andere vermeld welke type sprinklerinstallatie, watervoorziening, doormelding, maar ook de noodzakelijke bouwkundige voorzieningen nodig zijn.

Het UpD dient altijd ter goedkeuring te worden aangeboden aan het Bevoegd Gezag (de gemeente) en indien vereist ook aan een verzekeringsmaatschappij. Wie zegt dat u die sprinklerinstallatie daadwerkelijk nodig heeft? Laat u tijdig en goed adviseren door een van onze experts, dit kan u aanzienlijk besparen in de kosten, maar ook in het doolhof van wet- en regelgeving! Mocht u toch genoodzaakt zijn om een sprinklerinstallatie daadwerkelijk aan te leggen, dan kunnen wij u ook ondersteuning bieden met de certificering ervan en het zoeken naar de juiste leverancier voor de aanleg en het onderhoud van de sprinklerinstallatie. Wij beschikken over een groot kwalitatief netwerk.

Ook interessant:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>