Palace Promenade, Scheveningen

Palace Promenade, Scheveningen

Delen

Palace Promenade, Scheveningen

  • Opdrachtgever: Palace Promenade Scheveningen Vastgoed B.V.
  • Adviesopdracht: Inspecties, advies, ontwerp en projectmanagement
  • Technisch vastgoedbeheer: Colliers International Asset Services Retail B.V.
  • Architect: Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn B.V.
  • Jaar: 2014-2019

De Palace Promenade is een toonaangevend winkelcentrum aan de boulevard in Scheveningen. Het overdekte winkelcentrum biedt 7 dagen per week, 365 dagen per jaar shoppen, lekker eten en entertainment ineen.

Het winkelcentrum heeft de laatste jaren verschillende verbouwingen ondergaan. Zoals bij veel verbouwingen, renovaties of transformaties moeten ook de brandveiligheidsvoorzieningen aangepast worden aan de nieuwe situatie. Wij zijn als ‘spin het web’ betrokken bij alle veranderingen. Als gesprekspartner voor eigenaar, beheerder, bouwbedrijf, installateurs en brandweer werd het proces in goede banen geleid door het verrichten van inspecties naar de staat het het juiste ontwerp van de brandbeveiligingsinstallties zoals het sprinkler- en het rookbeheersingssysteem.

Aangezien de Palace Promenade aan de boulevard ligt, pal aan zee is de invloed van de zeewind niet te onderschatten. Met behulp van een CFD computersimulatie hebben wij laten zien hoe de wind vanaf zee invloed kan hebben op de rookbeheersing (Rook-Warmte Afvoer) in de passages in het winkelcentrum. CFD computersimulatie is een belangrijk hulpmiddel bij het ontwerpen van producten en systemen om een voorspelling te kunnen doen van verschillende factoren zoals het gedrag van mensen, maar dus ook de invloed van wind, rookverplaatsing of rookafvoer. Uit de simulatie is gebleken dat de zeewind uit een bepaalde windrichting en bij een bepaalde windsnelheid een probleem kan zijn. Daarom hebben wij een systeem Partners ontworpen dat voldoet aan deze criteria.

Ook interessant:

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>