Wijzigingen CCV-schema

Wijzigingen CCV-schema

Delen

Wijzigingen in het CCV-schema 

Nieuwsbericht | 22-03-2022 |

Er worden een paar wijzigingen in het CCV-schema voor installateurs doorgevoerd. Het CCV-schema wordt gebruikt bij de wettelijke certificering van brandveiligheidsinstallaties. Hieronder geven wij een overzicht van de wijzigingen.

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Het nieuwe CCV-certificatieschema Installeren BMI-OAI 6.0 is gepubliceerd. Hierin staat een samenvoeging van de schema’s installeren BMI 5.0 en installeren OAI 4.0. Ook zijn de certificatieafspraken van de afgelopen jaren in het schema verwerkt.
Aangezien een brandmeldinstallatie vaak is gecombineerd met een ontruimingsalarminstallatie is de samenvoeging van de schema’s een logische stap.  De gecertificeerde installateurs worden vanaf juni beoordeeld via het nieuwe schema. Installateurs die nu alleen voor brandmeld of ontruimingsalarm zijn gecertificeerd zijn straks automatisch gecertificeerd voor brandmeld en ontruimingsalarm.

Meer lezen over het nieuwe CCV-schema. klik dan hier.

Noodverlichtingsinstallaties

Na een lange voorbereidingsperiode is op 25 januari 2022 het certificatieschema noodverlichtingsinstallaties gelanceerd. Diverse bedrijven hebben in de afgelopen jaren aangegeven dat er behoefte is aan een certificatieschema voor noodverlichtingsinstallaties. Leveranciers, onderhoudsbedrijven en installatiebedrijven voor noodverlichting en vluchtwegaanduidingen kunnen op basis van dit schema gecertificeerd worden.

Het toepassingsgebied van dit certificatieschema is de uitvoering van het ontwerpen, installeren en onderhouden van noodverlichtingsinstallaties in de volgende deelgebieden:
A Ontwerpen
B Installeren
C Onderhouden noodverlichtingsarmaturen
D Onderhouden centrale noodvoedingssystemen

Meer lezen over het certificatieschema. klik dan hier.

Ook interessant:

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>