Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Delen

Uniek rookbeheersinssysteem beveiligd 24.000 m² evenementengebouw

Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

  • Opdrachtgever: Libéma

 

Het beurs- en evenementengebouw Expo Haarlemmermeer is in 2002 gebouwd voor de 16e wereldtuinbouwtentoonstelling, Floriade 2002. Het pand heeft ondertussen een grote transformatie ondergaan. Op het dak ligt maar liefst 26.000 vierkante meter aan zonnepanelen. De exporuimte is inmiddels door een stek groeiende vraag ook verdubbeld in gebruiksoppervlakte.

Zoals zo vaak kan een uitbreiding, net als een renovatie of verbouwing een grote invloed op de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheid en het brandveilig gebruik hebben. Bij een dergelijke uitbreiding dient de brandveiligheid opnieuw en als samenhangend geheel beoordeeld te worden. Dit heeft te maken met het veilig kunnen vluchten bij een calamiteit en het gebruik van de ruimte.

Bij de verdubbeling van de exporuimte heeft dit invloed op de bestaande vluchtmogelijkheden. Om veilig vluchten mogelijk te maken is tevens gekeken naar gelijkwaardige oplossingen. Een sprinklerinstallatie is vaak een goede oplossing maar echter niet in alle gevallen toepasbaar. De dakconstructie van de exporuimte is namelijk niet geschikt om het grote gewicht van een sprinklerinstallatie te kunnen dragen. In goed overleg met het Bevoegd Gezag is onder andere een mechanisch Rook- en Warmte-Afvoersysteem (RWA) toegepast. RWA, veelal aangeduid als rookbeheersingssysteem (RBS).

Bij evenementen beoordelen wij de activiteiten en de inrichting aan de voorwaarden van de bestaande Gebruiksvergunning.

Gerelateerde adviesproducten:

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>