DuPont Industrial Biosciences, Oegstgeest

DuPont Industrial Biosciences, Oegstgeest

Kostenbesparing
Delen

Project

Nieuwbouw hoofdkantoor DuPont Industrial Biosciences, Oegstgeest

  • Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.
  • Architect: Ector Hoogstad Architecten
  • Gebruiker: DuPont Industrial Biosciences
  • Jaar: 2019

Het nieuw te bouwen hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences in Oegstgeest bestaat uit 4 bouwlagen met een totaal bebouwd oppervlakte van ongeveer 7.250 m2. Midden in het gebouw bevindt zich een atrium dat dienst doet als entree en verbinding tussen de verschillende bouwdelen.

Het gebouw is onder verdeeld in verschillende brandcompartimenten waarbij het atrium wordt uitgevoerd als apart brandcompartiment. De binnengevels van het atrium worden grotendeels uitgevoerd in glas. Welk (brandwerend) glas moet er toegepast worden? Moet er brandwerend glas gebruikt worden? of volstaat (gedeeltelijk) het gebruik van goedkoper glas?

Met behulp van een CFD computersimulatie hebben wij laten zien dat gedeeltelijke toepassing van goedkoper glas volstaat. Uit deze simulatie is gebleken dat de warmtestraling ter hoogte van de verdiepingen bij toepassing van het goedkopere EW-glas onder de norm blijft. Hierdoor heeft onze relatie kunnen besparen op de bouwkosten.

straling

Output dwarsdoorsnede berekende temperaturen bij toepassing EW-glas

Ook interessant:

+31 (0)485 37 13 00 Contact
Nederlands
//]]>