Whitepaper ‘Brandveilige gevelbeplating’

Whitepaper ‘Brandveilige gevelbeplating’

brandveiligheid
Delen

Is uw gebouw brandveilig?

Brandveiligheid van gebouwen staat na de televisie-uitzending van Zembla van 23 mei 2018 weer volop in de belangstelling.

Naar aanleiding van de brand op 14 juni 2017 in de Grenfelltoren in Londen, is het team van Zembla op onderzoek gegaan naar de situatie in Nederland. Bij de brand in Londen, die ontstond op een van de benedenverdiepingen van de Grenfelltoren, een woontoren met 24 verdiepingen, vielen ten minste 30 doden en 74 gewonden. Deze brand verspreidde zich zeer snel naar alle hoger gelegen verdiepingen en door het hele gebouw. Het gebouw was in 2016 gerenoveerd, waarbij onder meer nieuwe gevelbeplating was aangebracht. Deze gevelplaten hebben mogelijk bijgedragen aan de snelle verspreiding van de brand.

Uit de Zembla-uitzending van 23 mei 2018 blijkt dat in Nederland ook brandgevaarlijke gevelbeplatingen zijn toegepast. Het van buitenaf isoleren is erg populair, maar is het ook goed toegepast? Het Verbond van Verzekeraars maakt zich grote zorgen nu het aantal grote branden, bij onder andere zorginstellingen, toeneemt.

Wilt u ook weten of uw gebouw brandveilig is? Laat door ons een brandscan doen!

VRAAG ONZE WHITEPAPER GEVELBEPLATING AAN!

Naam*

E-mailadres *

naam@bedrijf.nl

Gevelbeplating klein
+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>