Gebouwbeheerder

Gebouwbeheerder

Als eigenaar, beheerder of gebruiker van een gebouw bent u wettelijk verantwoordelijk voor het in stand houden van een brandveilig gebouw. Bovendien bent u wettelijk verantwoordelijk voor het brandveilig gebruik ervan. Dat is geregeld in de Woningwet en het ‘Bouwbesluit 2012’.

Als het een nieuw gebouw betreft dan is dat nog redelijk te overzien, maar op het moment dat er veranderingen plaatsvinden in de indeling, de installaties, de inrichting, het gebruik dan is de kans groot dat er zaken ten aanzien van de brandveiligheid over het hoofd worden gezien.

Een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, een sprinklerinstallatie en een rookbeheersingsinstallatie (RWA, stuw- en overdruk) dienen te zijn voorzien van een CCV-inspectiecertificaat. Dit certificaat is in de meeste gevallen één jaar geldig. Daarmee is het een jaarlijks terugkerend proces.

Wij kunnen u ontzorgen bij het proces van het verkrijgen van een CCV-inspectiecertificaat voor de brandbeveiligingsinstallaties.

Bij de verkoop van een gebouw wordt de gehele staat van een pand tegen het licht gehouden, dus ook de brandveiligheid hiervan. Door wijzigingen in het gebruik kunnen er andere eisen gesteld worden. Is het nog wel op orde? Wij helpen koper en verkoper graag om duidelijkheid te verschaffen.

 

Ook interessant:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>