Erkend Basisontwerp Opsteller

Rookbeheersingsinstallatie

Van Hooft en Partners is erkend basisontwerp opsteller rookbeheersingsinstallatie

Het certificatieschema K21027 Erkend Basisontwerp Opsteller is bedoeld voor het opstellen van installatietechnische uitgangspunten op het gebied van brandveiligheid. Het schema omschrijft de criteria voor bedrijven die gecertificeerd willen worden voor het opstellen van een Basis Ontwerp voor een brandbeveiligingsinstallatie.

Door in de ontwerpfase van een gebouw al de deskundigheid op brandveiligheid in te brengen worden onderstaande doelstellingen bereikt:

  • Minder faalkosten tijdens ontwerp en realisatie;
  • Meer preventieve brandveiligheid kennis in het proces van de ontwerper en de bouwer;
  • Deskundige ondersteuning van de gebruiker ten aanzien van ontwerpers, bouwers en overheid;
  • Verantwoordelijkheid in het proces plaatsen.

Met een certificering op basis van de BRL K21027 Erkend Basisontwerp Opsteller kunnen bedrijven zich onderscheiden van niet gecertificeerde bedrijven.

Een rookbeheersingsinstallatie kan een gelijkwaardige oplossing zijn voor een gebouw waarbij voor bepaalde aspecten niet direct aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit / Besluit bouwen en leefomgeving kan worden voldaan.

Te denken valt aan gelijkwaardige oplossingen voor:

  • Sterkte bij brand van de bouwconstructie;
  • Groot brandcompartiment;
  • Veilig vluchten.

Rookbeheersingsinstallatie worden vaak toegepast in parkeergarages, trappenhuizen en hoge en grote ruimten zoals een atrium.

Van Hooft en Partners heeft een jarenlange ervaring met rookbeheersingssystemen zoals rook- en warmteafvoerinstallaties, overdrukinstallaties en parkeergarageventilatie. Met deze kennis en ervaring zijn wij in staat een degelijk basisontwerp van uw rookbeheersingsinstallatie te maken.Van Hooft en Partners is door KIWA Erkend Basisontwerp Opsteller Rookbeheersingsinstallatie conform de BRL K21027/03. Met een basisontwerp rookbeheersingsinstallatie opgesteld door Van Hooft en Partners krijgt u een goed doordacht rookbeheersingsinstallatie.

        

Ook interessant:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>