Brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie

Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie (BMI) is essentieel: het kan een brand in een vroeg stadium signaleren en lokaliseren waardoor snel kan worden ingegrepen. Om de kwaliteit van de brandmeldinstallaties te verhogen, moet deze voldoen aan de norm NEN 2535. Van sommige brandmeldinstallaties wordt verwacht dat deze door een onafhankelijke inspectie-instelling wordt geïnspecteerd. Indien door deze partij wordt vastgesteld dat de installatie inderdaad voldoet aan de uitgangspunten, wordt hiervoor een certificaat afgegeven. Nadat een installatie is gecertificeerd dient periodiek (veelal elk jaar) dit certificaat te worden verlengd.

Keuzes die gemaakt worden bij het ontwerp dienen vooraf te worden vastgelegd in een Programma van Eisen(PvE). Deze dienen door de eisende partijen, vaak de brandweer en/of de verzekeraar, te worden ondertekend. Wij stellen voor u een duidelijk en kundig PvE op, natuurlijk volgens laatste regelgeving.

Ontruimingsalarminstallatie

Veelal is aan de brandmeldinstallatie een ontruimingsalarminstallatie gekoppeld (BMI/OAI) Ook voor het certificeren van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI/OAI) kunt u contact met ons opnemen. Als onafhankelijk adviesbureau hebben wij dé kennis en ervaring die u economische voordelen kunnen opleveren.

Gerelateerde adviesproducten:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>