Architect

Bouwbesluittoets/Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl)

Architect

Architecten hebben een belangrijke rol bij het waarborgen van de brandveiligheid en klimaatbeheersing van hun gebouwontwerp, maar wel binnen bepaalde marges. Want de opdrachtgever maakt de keuzes en bepaald daarmee in belangrijke mate mede het veiligheids- en het werk- en leefniveau.

Maar weten ontwerpers en gebouweigenaren eigenlijk wel genoeg van brandveiligheid en klimaatbeheersing om verantwoorde afwegingen te kunnen maken en welke afwijkende en vernieuwende oplossingen er in hun ontwerp mogelijk zijn?

Wij helpen je daarbij door te adviseren en begeleiden over de wettelijke minimumgrens en ontwerpen met meer dan 25 jaar kennis en ervaring en een heldere visie over wettelijke en economische verantwoorde brandveiligheid en klimaatbeheersing.

Op de grens.

Ben je als architect onvoldoende bewust van de eisen en/of mogelijkheden of kunnen wij je kennis en ervaring bijbrengen? Dat zijn twee verschillende vragen, wetende dat je een verantwoordelijkheid hebt én neemt voor de brandveiligheid van de ontwerpen en het leefniveau in gebouwen. Opdrachtgevers gaan primair uit van wat de regelgeving eist en waarom zou je als architect dan een hoger niveau gaan adviseren?

Waarop baseer je als ontwerper of adviseur je mening dat de eisen in het Bouwbesluit/Besluit bouwerken leefomgeving (Bbl) mogelijk niet afdoende zijn en weet je afwijkende oplossingen toe te passen?

Zoek je vaak de wettelijke ondergrens op en balanceer je op het randje van wat verantwoord is? Dat is niet nodig! Wij helpen en ontzorgen je projectgericht met veel kennis en ervaring en een luisterend oor. Daardoor heb je een begrijpelijk, wettelijk en economisch verantwoord concept. Een concept dat ook voor het bevoegd gezag de toets kan doorstaan, en daardoor ontvankelijk is wat het verkrijgen van de Omgevingsvergunning mogelijk kan maken. Dat is uiteindelijk ons gezamenlijk belangrijk doel!

Ook interessant:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

+31 (0)85 0647 828 Contact
Nederlands
//]]>